woensdag 31 maart 2010

CS5 demo's vanaf 12 april

Vanaf 12 April vind je op ons ontwerpmenu verschillende demo's van o.a InDesign CS5, Photoshop CS5, Illustrator CS5 en natuurlijk Flash CS5. Wil je snel op de hoogte zijn van alle nieuwe functies, kom dan 12 april even kijken!

vrijdag 26 maart 2010

Illustrator tip: kronkellijn

Een golvende lijn kun je natuurlijk met de pen tekenen. Maar ben je hier geen ster in of wil je gewoon wat sneller resultaat, dan kun je ook een effect gebruiken.
Begin met het tekenen van een rechte lijn. Gebruik hier bijvoorbeeld het lijngereedschap voor. Klik met dit gereedschap op je tekengebied en geef in het verschenen dialoogvenster een lengte en een hoek op. Klik OK



Ga vervolgens naar het Effectmenu en kies Vervormen> Zigzag.



Zorg dat de optie Voorvertoning aan staat. Geef het aantal 'tanden' op en klik de optie Vloeiend aan. Je ziet dat de lijn nu vanzelf gaat zigzaggen.



Je kunt natuurlijk hetzelfde effect ook op andere objecten loslaten. Bijvoorbeeld op een simpele rechthoek.



Een voorbeeld wat ik hier al eens eerder heb gegeven is het maken van een ster. Je begint met een cirkel en past daar vervolgens het Zigzag-effect op los.


donderdag 25 maart 2010

CS5 12 April

Maandag 12 April wordt CS5 officieel gelanceerd. Pas dan mogen de nieuwe functies getoond worden. Zelf heb ik vorige week in Parijs al het een en ander mogen bewonderen. Terry White en Mordy Golding lieten daar de nieuwe mogelijkheden van CS5 zien. En geloof me, het zeer de moeite waard. Op dit moment zijn wij bij Opatel al de nodige trainingen en tutorials aan het opzetten. Op ons ontwerpmenu plaatsen we vanaf 12 april een aantal filmpjes waarin we de nieuwe functies van CS5 tonen.
Dus nog even geduld.

woensdag 10 maart 2010

Photoshop CS?, CSnext of CS5?

Ik ben net terug van Professional Imaging. Ongeveer 6600 mensen hebben deze beurs bezocht en, als ze goed hadden opgelet, al wat functies uit een volgende CSversie kunnen zien. Heb je de beurs niet kunnen bezoeken dan kun je altijd nog op het internet zoeken. Op verschillende blogs kom je al wat previews van nieuwe technieken tegen die misschien wel in een volgende versie terecht kunnen komen. Ik heb er een paar voor je verzameld.

Nieuwe maskerfunctie
Klik op deze link om een video te bekijken van een nieuwe manier om een masker bij te werken. Dit verklaart waarom Extraheren uit CS4 is/was verwijderd.




Penseeltechnieken en objecten vervormen
Russell Brown laat enkele nieuwe penseeltechnieken zien en een paar nieuwe manieren om objecten te vervormen.



Retoucheren
In de onderstaande video zie je een nieuwe manier van retoucheren. De techniek lijkt veel op 'Content Aware Scaling' uit CS4. In deze video wordt uitgelegd wat de achterliggende techniek achter deze nieuwe technologie is. Voor de liefhebber dus.



Pipet en penseel
In deze video zie je enkele voorbeelden van nieuwe mogelijkheden met het pipet en penseel. Klik hier voor het bekijken van deze preview.


dinsdag 2 maart 2010

Professional Imaging 2010


Volgend weekend gaat het evenement Professional Imaging in Nieuwegein weer van start. Vooral interessant voor Photoshop- en Lightroomgebruikers. Dit jaar staat de 20e verjaardag van Photoshop centraal. Vandaar dat Scott Kelby is uitgenodigd om de keynote te verzorgen. Zelf mag ik samen met Adobe's Ton Frederiks ook enkele sessies verzorgen. Ik laat de nieuwe mogelijkheden van Lightroom 3.0 zien en geef allerlei tips & tricks over het verbeteren van onder- of overbelichte foto's. Klik hier voor het volledige programma. Bij de balie van Adobe zijn Ton en ik beschikbaar voor al je Photoshop- en Lightroomvragen.
Het is verstandig om je eerst in te schrijven want het wordt zeer druk.
Let er ook op dat op de website 'het ontwerpmenu' van Opatel dit weekend veel tutorials te zien zijn over het werken met Lightroom en Photoshop Elements. Hierover later meer.
Ik hoop je zondag, maandag of dinsdag te zien op Professional Imaging