donderdag 29 oktober 2009

Lightroom 3 beta demo

Adobe heeft onlangs de beta versie van Adobe Lightroom 3.0 beschikbaar gesteld. Dus als je deze versie wilt testen, ga je gang. Je kunt de beta hier downloaden.


Op het ontwerpmenu van Opatel heb ik een drietal filmpjes gezet waarin ik de belangrijkste zaken van deze nieuwe versie laat zien.
Klik hier om de filmpjes te bekijken.
Met name de nieuwe importfunctie en de nieuwe printmogelijkheden zijn de moeite waard. Natuurlijk hebben we het hier over een hele vroege beta, dus er zullen ongetwijfeld nog meer nieuwe functies aan toegevoegd worden.

dinsdag 27 oktober 2009

Illustrator tip: Blijvend

Blijvend
In een aantal paletmenu's kom je de optie 'Blijvend' tegen. Activeer je deze optie dan betekent dat niets anders dan wanneer je Illustrator opnieuw opstart dit palet automatisch wordt geopend.
Je vindt deze optie in vrijwel alle paletten die geen onderdeel zijn van de standaardinstellingen van Illustrator.

dinsdag 6 oktober 2009

Flash Pro CS5 applicaties voor de iPhone


Adobe heeft op Adobe MAX aangekondigd dat Flash Professional CS5 de mogelijkheid gaat bieden om applicaties voor de iPhone en iPod touch te maken. Het gaat hierbij niet om Flash SWF files, maar native iPhone applicaties. De beta-versie komt pas later dit jaar maar er zijn nu al een aantal applicaties beschikbaar.
Klik hier voor meer informatie.

vrijdag 2 oktober 2009

Photoshop Preview: Nieuw in Photoshop CS5?



Op PhotoshopWorld in LasVegas liet Russell Brown enkele nieuwe technologieën voor Photoshop zien. Photoshop CS5? Klik hier voor een korte demo.
Het schilderen in Photoshop ziet er nu veel realistischer uit. Ook is puppettransformtool uit Flash nu verwerkt in Photoshop.

Op de blog Terry White staat trouwens een registratie van de complete keynote Van PhotoshopWorld Las Vegas.