zondag 2 december 2007

Controle multi place InDesign

Werk je met InDesign CS3 dan ken je waarschijnlijk al de mogelijkheid om meerdere bestanden in 1 keer binnen te halen. De geladen cursor laat dan een thumbnail zien van het eerste beeld. Met je cursortoetsen (pijltjes op je toetsenbord) loop je door alle te plaatsen bestanden. Zie je een bestand dat je liever niet wilt plaatsen, druk dan op de Escape-toets om deze uit de lijst te verwijderen.
Dit werkt natuurlijk allemaal fantastisch maar het wanneer afbeeldingen erg op elkaar lijken kan het lastig zijn om de juiste afbeelding te vinden. De thumbnail geeft alleen maar een afbeelding en een nummer aan en geen bestandsnaam.
Toch kun je zien wat de bestandsnaam is. Zorg er voor dat het Koppelingenpalet open staat. Wanneer je nu meerdere bestanden gaat plaatsen, zie je deze al staan in het Koppelingenpalet. Bij 1 bestand staan de letters LP. Dit is het bestand wat nu geplaatst gaat worden. Gebruik je echter je cursortoetsen dan zie je de letters LP verspringen. Op deze manier weet je dus welke afbeelding geplaatst gaat worden.

Geen opmerkingen: