maandag 10 december 2007

Nieuwe Hema site

Vandaag wees Edith Wijte uit de InDesign training mij op de nieuwe site van de Hema. Wacht wel even op het omvallen van de beker...
Kijk op:

http://producten.hema.nl/

Edith bedankt.

zondag 9 december 2007

super cool design

In deze tijd van cadeaux en goed bedoelde prullaria en de miljonairsbeurs misschien eens tijd om echt goede ontwerpen te bekijken.
Wat dacht je van een Mercedes vouwfiets, een houten iPhone-case of computer-gestuurde fietswielspaak-effecten.
Maar ook een prachtige boekhandel in Maastricht: Selexyz Dominicanen.
Heb je belangstelling voor echt magnefiek ontwerp kijk dan op:

http://www.thecoolhunter.net/

dinsdag 4 december 2007

Font trick

Hier een korte maar wel erg handige tip voor Adobe InDesign
Stel je bent op zoek naar het juiste font voor een kop. Een snelle manier om alle fonts voorbij te laten komen is deze:

Selecteer de koptekst met de tekstcursor

Klik in het lettertypeveld in het Control-panel (dat lange palet bovenaan)

Klik op je cursortoetsen (pijltjes op je toetsenbord). Het volgende font uit de lijst wordt nu toegepast.

Op deze manier loop je door alle fonts uit je fontlijst.

maandag 3 december 2007

Duck and Drawn link

Ik ben zelf altijd bezig geweest met illustraties maken en tekenen in het algemeen. Heb je ook belangstelling voor cartoons, illustraties etc. kijk dan eens op een paar van mijn favoriete sites:

http://drawn.ca/

De top op illustratiegebied is hier te vinden.

Een andere leuke site is

http://whattheduck.net/

Een grappige site over een eend die allerlei herkenbare zaken tegenkomt.

Ken je meer cartoon en illustratie-sites, laat het dan even weten.

zondag 2 december 2007

Illustrator swatch tricks

Wel eens op de home tab van Adobe Bridge geklikt? Toch maar eens doen. Je vindt hier allerlei 'tips and tricks' over Adobe Creative Suite. Hier een paar voorbeelden van handige toetscombinaties voor kleurgebruik in Illustrator:

Negatieve versie
Heb je een kleur gekozen maar wil je de negatieve versie hiervan kiezen? Druk de toetsen Command-Shift (Mac) of Control-shift (PC) in en klik in het kleurenspectrum van het kleurenpalet.

Complementaire kleur
Zoek je juist de complementaire kleur van een bepaalde kleur? Druk Control -Command (Mac) of Control (PC) in en klik in het kleurenspectrum van het kleurenpalet.

Steunkleur aanmaken
Je kunt een kleur direct omzetten naar een steunkleur wanneer je met een ingedrukte Command-toets (Mac) of Control-toets (PC) op het symbool 'Nieuwe kleurenstaal'.

Omdraaien van vulling en lijn
Wanneer een object een blauwe kleur en een rode vulling heeft en je wilt deze juist omdraaien, druk dan de toetscombinatie shift-X in. De geselecteerde vorm krijgt dan een rode lijn en een blauwe vulling.


Zoek je meer tips over het werken met Illustrator? Klik dan op de onderstaande link.

http://www.illustratortechniques.com/category/blog/

Controle multi place InDesign

Werk je met InDesign CS3 dan ken je waarschijnlijk al de mogelijkheid om meerdere bestanden in 1 keer binnen te halen. De geladen cursor laat dan een thumbnail zien van het eerste beeld. Met je cursortoetsen (pijltjes op je toetsenbord) loop je door alle te plaatsen bestanden. Zie je een bestand dat je liever niet wilt plaatsen, druk dan op de Escape-toets om deze uit de lijst te verwijderen.
Dit werkt natuurlijk allemaal fantastisch maar het wanneer afbeeldingen erg op elkaar lijken kan het lastig zijn om de juiste afbeelding te vinden. De thumbnail geeft alleen maar een afbeelding en een nummer aan en geen bestandsnaam.
Toch kun je zien wat de bestandsnaam is. Zorg er voor dat het Koppelingenpalet open staat. Wanneer je nu meerdere bestanden gaat plaatsen, zie je deze al staan in het Koppelingenpalet. Bij 1 bestand staan de letters LP. Dit is het bestand wat nu geplaatst gaat worden. Gebruik je echter je cursortoetsen dan zie je de letters LP verspringen. Op deze manier weet je dus welke afbeelding geplaatst gaat worden.