zaterdag 7 juni 2008

Flex! 1

Onder de noemer Flex! (uitspraak geleend van mijn zoon Maurice) geef ik een verzameling van gewoon koele zaken. Vandaag dus Flex! deel 1.


The Telectroscope
Dit is een project van Paul St.George. Eén van zijn voorvaders had een droom om een tunnel van Engeland naar de Verenigde Staten te graven. Het is er helaas nooit van gekomen maar toch zie je prachtig uitgewerkt tekeningen van het plan op deze site. En er is wel degelijk een begin gemaakt van het hele project.
Paul St. George heeft het idee echter opgepakt en een soort telescoop gemaakt met een uiteinde in London en een in New York. Je kunt een afspraak maken met bijvoorbeeld iemand in NY en dan vanuit London naar elkaar kijken. De uitvoering van dit tijdelijke project is echt geweldig maar schiet wel op want het project eindigt op 15 juni. Flex!

Typography in Video: The Child
Ik heb al eerder een bericht over dit onderwerp geplaatst. Deze kon ik helaas niet vinden maar mocht absoluut niet ontbreken. Dus nu alsnog deze video van Antoine Bardou-Jacquet. Jammer genoeg is de kwaliteit nogal mager. Maar toch Flex!Video: The Blood Arm
Gewoon een leuke video en goede muziek.Dus Flex!

Geen opmerkingen: