donderdag 7 mei 2009

Color Picker

Via de blog John Nack werd ik gewezen op een handig paletje voor Photoshop CS4. Installeer je dit palet dan wordt er een Color Picker aan je paletten toegevoegd. Op deze manier kun je veel sneller kleuren kiezen.Om het palet te downloaden klik je op deze link naar de website van Anastasiy Safari. Het Zip-bestand moet je eerst uitpakken. Plaats vervolgens de complete map op de volgende plaats; Programma's/Adobe Photoshop CS4/Plug-Ins/Panels folder. Start Photoshop opnieuw op. Het palet roep je vervolgens op via Venster/Extensies.
Het palet kun je in verschillende standen zetten.En omdat het een CS4 palet is kun je terugbrengen tot een simpel knopje.
Maar het grote voordeel is natuurlijk dat deze Color Picker een palet is en geen dialoogvenster. Met andere woorden; het palet blijft altijd beschikbaar, dus geen tijdrovende OK's meer.Nu we het toch over de Kleurkiezer (Color Picker) hebben. Wanneer je bij Opatel een Photoshoptraining hebt gevolgd dan weet je dat niet elke kleur haalbaar is in drukwerk. Om in de Kleurkiezer direct de niet drukbare kleuren te markeren kies je uit het Weergavemenu> Kleuromvangwaarschuwing (Gamut Warning). De kleurkiezer geeft dan in grijs aan waar de niet drukbare kleuren staan.Kies je in Photoshop via Afbeelding/Modus/32bit dan ziet de kleurkiezer er ineens heel anders uit.InDesign en Illustrator beschikken trouwens ook over een Kleurkiezer. Dubbelklik je op de vulkleur in het gereedschappenpalet, dan roep je daar ook de Kleurkiezer mee op.


Geen opmerkingen: