dinsdag 23 september 2008

CS4


Vandaag is zij dan eindelijk gepresenteerd; CS4
Het beeldmerk, daar moet ik nog even aan wennen. Die s doet me wel heeeeeel erg aan mijn lagere schoolschrift denken.
Heb je de podcast gevolgd dan heb je waarschijnlijk al een aardig idee gekregen van de nieuwe functies.
Uiteraard zal ik op mijn blog ook het nodige uitwerken. Zelf werk ik al enige tijd met de beta versie. En nu mag ik eindelijk laten zien wat de mogelijkheden maar vooral ook wat de toepassingen zijn.
Maar natuurlijk is er al het nodige bekend. Vandaar dat ik begin met links naar de bekende bronnen. Ondertussen is trouwens al uitgelekt dat de 'release date' 1 november is.


Voor Adobe Photoshop CS4 moet je natuurlijk bij de mannen van NAPP zijn. Zij laten al hun favoriete functies zien in Adobe Photoshop CS4 extended en Adobe Bridge.


Voor Adobe Illustrator CS4 zit je bij Mordy Golding op de juiste plek. Hij geeft op zijn blog een opsomming van de nieuwe zaken in Adobe Illustrator CS4.


Voor Adobe InDesign CS4 ga je naar InDesign Secrets van Anne-Marie Concepcion en David Blatner.
En natuurlijk naar het blog van mijn collega Frans van der Geest. Hij geeft een prima opsomming van de nieuwe mogelijkheden in Adobe InDesign CS4.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo,

ik kan de functie extraheren niet vinden, wat doe ik verkeerd ??
In CS3 stond ie bij filters,

HELP AUB !!

(plaatje losmaken van achtergrond)

stuur hem anoniem daar ik niet kan inloggen, sorry

Rudi Spitzers zei

Hallo Anoniem,

dat klopt. Adobe heeft besloten extraheren niet standaard meer te installeren. De Plug-in staat echter wel gewoon op één van de DVD's. Waarschijnlijk op de Extra DVD. Plaats de plugin in de map Plugin's van Photoshop en hij is weer aanwezig.
Succes
Rudi Spitzers