In mijn vorige bericht noemde ik terloops de F-toets. Deze toets gebruik je om naar een andere beeldschermweergave te gaan. Toch wil ik hier nog iets over kwijt.
Sinds Photoshop CS2 (bij mijn weten) beschikt Photoshop over vier beeldschermindelingen. Deze kan je oproepen door simpelweg op de letter F te drukken. De vier instellingen hebben elk een praktische toepassing.
Standard Screen Mode
Open je voor het eerst een afbeelding in Photoshop dan zal deze in de vensterweergave getoond worden. Hierbij wordt de afbeelingen vergezeld van o.a. 'scrollbars', informatie over het document, een titelbalk en een verschaalvlak.
Deze instelling is erg handig wanneer je beelden naar elkaar toe wilt slepen. Zelf doe ik dit als volgt:
1. Open de benodigde beelden
2. Kies Venster> Ordenen. Naast elkaar. De beelden worden u onder elkaar geplaatst:-).
Kies je naast elkaar dan worden de beelden onder elkaar geplaatst.
3. Sleep het ene beeld naar het andere. Er wordt nu een kopie op een aparte laag geplaatst. Sluit het originele beeld en druk op de F-toets om direct naar de volgende beeldschermweergave te gaan.
Tip: houd tijdens het slepen de shifttoets ingedrukt. De afbeelding wordt dan precies in het midden geplaatst.
Voordeel van deze werkwijze is dat je geen onnodige beelden open laat staan en dat je direct verder kan met je montage
Maximized Screen Mode (1x F)
Dit levert hetzelfde resultaat op als het klikken op het maximaliseer knopje van Windows.
Full screen mode with menu bar (2x F)
Deze instelling levert een volledige schermweergave op inclusief de menubalk.
Deze weergave is verreweg het meest interessant. Je kan namelijk nu met het hand-gereedschap (of spatiebalk) je foto verschuiven op je werkgebied. Hierdoor creƫer je meer ruimte voor je dialoogvensters zonder dat je beeld achter dit venster verstopt ligt.
Full screen (3x F)
Ik noem deze stand de presentatiestand. Je krijgt nu een zwarte omgeving rondom je afbeelding.
Tip:Druk eenmaal op je tab-toets en alle paletten verdwijnen eveneens. Druk nogmaals op de tab-toets om deze weer terug te krijgen. Werkt trouwens ook in InDesign en Illustrator. In CS4 zal in Photoshop de full screen mode automatisch ook alle andere zaken als paletten etc. verbergen.
Kleur van omgeving veranderen
De kleur omgeving rondom je foto kan je ook nog veranderen. Kies het vulgereedschap (emmertje). deze zit achter het verloopgereedschap verstopt. Kies een kleur. Houd de shifttoets ingedrukt en klik in de achtergrond.
•
vrijdag 10 oktober 2008
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
1 opmerking:
Hallo!
Dat met die achtergrond kleur veranderen in Photoshop (shift+emmertje klik) Kan dat ook in Illustrator? Ik zoek me rot, maar cs4 heeft namelijk een standaard grijze achtergrond en dat is irritant!
Een reactie posten