dinsdag 18 november 2008

Photoshop CS4: Pixel Bender

Gisteren, heeft Adobe de eerste versie van de Pixel Bender Gallery Plug-in voor Photoshop CS4 beschikbaar gesteld. Deze nieuwe technologie kan filters razendsnel, real time, toe passen. Dus nooit meer zandlopers, strandballen of horloges meer.
Zelf heb ik deze op mijn MacBook Pro geïnstalleerd en alle Pixelbender filters werden real-time toegepast. Maar werk je op een PC dan kan je Pixel nog veel sneller laten draaien omdat de 64-bit versie reeds voor Windows beschikbaar is. Mac-gebruikers moeten het nog even met de 32-bit versie doen. Maar ook die is al razendsnel.
Volgens John Nack van Adobe zal Pixel Bender ook beschikbaar komen voor After Effects en Flash. De filters die hiervoor ontwikkeld worden zullen ook werken binnen Photoshop. Gevolg is een natuurlijk een enorme toename van Photoshop filters.
Klik op deze link om de plug-in te downloaden.
Na de installatie crashte bij mij echter Photoshop. Maar door Photoshop te resetten was ik van het probleem af. Om Photoshop te resetten houd je tijdens het opstarten Command-Option-Shift (mac) of Control-Alt-Shift (win) ingedrukt.
Hieronder enkele voorbeelden van de PixelBender FilterGallery.


Origineel


Kaleidoscope


Spherize


Twirl


Convergence


Tube

Geen opmerkingen: