maandag 2 februari 2009

Lightroom in het Nederlands


De kans is groot dat Photoshop Lightroom binnenkort in het Nederlands uitkomt. Let op het woord 'kans'. De Nederlandse versie is namelijk een 'release candidate'. Dit betekent eigenlijk niets anders dan dat deze versie op de nominatie staat om uitgebracht uit te worden.
Maar ik denk zelf dat deze kans toch erg groot is aangezien je nu al een beta-versie 2.3 in het Nederlands kunt downloaden. Deze kun je naast je huidige 2.0 versie installeren. Klik op deze link. Scroll wel helemaal naar beneden totdat je de link 'Download New Language Versions' ziet.

Let op
Voor degene die zich er aan wagen moeten even op het volgende letten. Bij een normale installatie staat het programma gewoon in het Engels op. Om deze vervolgens op Nederlands te zetten voer je de volgende actie uit.

Mac-gebruikers
Ga naar Programma's. Selecteer het Lightroom 2.3 ikoon. Kies Command-I om het infovenster op te roepen. Zorg dat bij het onderdeel taal (language) alleen de Nederlandse versie aangevinkt staat.

Windowsgebruikers
Start Lightroom 2.3 op. Kies Edit> Preferences> General. Kies bij Language voor Dutch. Herstart Lightroom 2.3.

2 opmerkingen:

F vd Geest DTP & Graphic Design zei

Klopt, maar een paar dagen geleden was er al een RC1 van 2.3 en die heeft dat NL pakket nog niet. Als je 2.3 al hebt geinstalleerd moet je toch weer opnieuw de 2.3 downloaden om het NL pakket te krijgen.

Webdesign zei

Nederlands is altijd gemakkelijker! Bedankt voor de tip!