woensdag 10 maart 2010

Photoshop CS?, CSnext of CS5?

Ik ben net terug van Professional Imaging. Ongeveer 6600 mensen hebben deze beurs bezocht en, als ze goed hadden opgelet, al wat functies uit een volgende CSversie kunnen zien. Heb je de beurs niet kunnen bezoeken dan kun je altijd nog op het internet zoeken. Op verschillende blogs kom je al wat previews van nieuwe technieken tegen die misschien wel in een volgende versie terecht kunnen komen. Ik heb er een paar voor je verzameld.

Nieuwe maskerfunctie
Klik op deze link om een video te bekijken van een nieuwe manier om een masker bij te werken. Dit verklaart waarom Extraheren uit CS4 is/was verwijderd.
Penseeltechnieken en objecten vervormen
Russell Brown laat enkele nieuwe penseeltechnieken zien en een paar nieuwe manieren om objecten te vervormen.Retoucheren
In de onderstaande video zie je een nieuwe manier van retoucheren. De techniek lijkt veel op 'Content Aware Scaling' uit CS4. In deze video wordt uitgelegd wat de achterliggende techniek achter deze nieuwe technologie is. Voor de liefhebber dus.Pipet en penseel
In deze video zie je enkele voorbeelden van nieuwe mogelijkheden met het pipet en penseel. Klik hier voor het bekijken van deze preview.


Geen opmerkingen: