vrijdag 2 mei 2008

Photoshop tip: Spakenwiel vrijstaand makenIn mijn laatste training Photoshop kwam het volgende probleem ter sprake. Hoe maak ik snel een fietswiel vrijstaand? Vandaar deze tip. Ik maak hierbij gebruik van Extraheren dus maak eerst een duplicaat van je laag zodat je altijd nog terug kan.
Soms zijn de details zo dun of klein dat de markering zeer moeilijk is aan te brengen. In dat geval kun je de optie ‘Voorgrond forceren’ in gaan zetten. Bij deze optie dwing je Photoshop om de gekozen kleur te behouden.

Voorgrond forceren
Deze optie is handig wanneer er zeer dunne lijnen vrijstaand gemaakt moeten worden. Denk daarbij aan de takken van een boom, vuurwerk, de poten van insect.
Let er op dat deze functie speciaal voor dit soort dunne lijnen is ontwikkeld. Je kunt deze niet in combinatie met het emmer-gereedschap gebruiken.
Verstandig is ook hier eerst een duplicaat van de laag te maken.

1. Open Extraheren. Klik ‘Voorgrond forceren’ aan.

2. Pipet. Klik met het pipetgereedschap op de inhoud van het vrijstaand te maken onderdeel.

3. Markering. Markeer daarna het beeld.4. Voorbeeld. Klik op ‘Voorbeeld’.

5. Ben je niet tevreden over het resultaat, dan kun je opnieuw met het pipet een andere kleur opnemen en opnieuw op ‘Voorbeeld’ klikken.6. Je kunt de randen verzachten door de optie ‘Vloeiend’ in te stellen.

7. Klik OK.

8. Plaats eventueel een ander beeld achter het spakenwiel. Vaak zie je dan beter eventuele oneffenheden.

Geen opmerkingen: